Formule 1

Max Verstappen racet zich door 21 overwinning in illuster rijtje

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 maart 2022 18:34

Max Verstappen was in 2016 al de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur. Gedurende de jaren die daarop volgde, boekte hij overwinning op overwinning op overwinning. Daarnaast behaalde hij in die periode zijn eerste pole positie en zelfs een wereldtitel. Met zijn overwinning in fietste hij de top 15 in van coureurs met meeste overwinningen.

Max Verstappen

Verstappen heeft vanaf 2016 elk seizoen minimaal één overwinning geboekt in de koningsklasse van de Formule 1. Inmiddels heeft hij 21 overwinningen achter zijn naam staan. Hij houdt hiermee grote namen zoals Mika Hakkinen, Stirling Moss, Emerson Fittipaldi en Jenson Button achter zich. Hij staat momenteel op gelijke hoogte met Kimi Raikkonen.

Lewis Hamilton heeft momenteel nog steeds de meeste overwinningen in handen, met 103 overwinning voert hij de lijst aan. Michael Schumacher en Sebastian Vettel volgen de Brit op plek twee en drie. Als we er vanuit gaan dat de Nederlander nog vijf races zal winnen dit seizoen zal hij op de negende positie stan tussen Jackie Stewart en Niki Lauda.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS