Formule 1

Max Verstappen racet nog wel even tegen Lewis Hamilton: "Nog steeds op een missie"

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2022 12:45 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft bij Mercedes nog een contract tot en met het seizoen 2023, maar de zevenvoudig wereldkampioen wil ook daarna nog in de Formule 1 actief zijn. De 37-jarige Brit heeft al nagedacht over contractverlenging. Alles moet in het teken staan van de achtste wereldtitel. Daar was Hamilton vorig jaar dichtbij, maar die titel moest hij aan Max Verstappen laten. De Nederlander is voorlopig dus nog niet van Hamilton af.

Lewis Hamilton


"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nog niet aan contractverlenging heb nagedacht", zegt Hamilton in een interview met Vanity Fair. "Ik ben nog steeds op een missie. Ik hou nog steeds van racen en ga nog altijd graag de uitdaging aan. Ik heb nog niet het gevoel dat ik op korte termijn zal stoppen."

Een leeftijdgenoot van Hamilton, Sebastian Vettel, besloot onlangs wel zijn F1-pensioen aan te kondigen. Dat heeft Hamilton niet op andere gedachten gebracht. "Het is wel een herinnering voor mij dat ik op een leeftijd ben gekomen dat mensen waar ik mee opgegroeid ben stilaan gaan stoppen. Fernando Alonso zal ook niet lang meer in de F1 racen. Wie volgt hem? Als hij stopt, ben ik de oudste op de grid."

"Op dit moment denk ik alleen aan een manier waarop ik de auto kan verbeteren en welke stappen we moeten zetten om weer races te winnen. Wat is de route om nog een wereldtitel te pakken? Daar denk ik over na. En over wat we moeten doen om meer diversiteit in de sport te krijgen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS