Formule 1

Max Verstappen pakt sensationele pole: "Dit is waar de fans van houden"

Uitgegeven door Bart • 23 oktober 2021 22:30

In de eerste vrije training zag het er zeker niet naar uit, maar Max Verstappen is erin geslaagd pole position te veroveren voor de Grand Prix van Amerika. Red Bull heeft de auto gedurende het weekend flink verbeterd en Verstappen maakte daar dankbaar gebruik van. Tijdens de race start zijn rivaal Lewis Hamilton naast hem op de eerste startrij.

Max Verstappen


Na afloop was Verstappen uiteraard zeer goed gestemd. Over de boordradio en in het interview met Danica Patrick. "Het was een spannende kwalificatie. In Q3 was mijn eerste ronde niet geweldig. Daarna begon het een beetje te regenen, dus ik wist niet zeker of ik het zou redden, maar gelukkig was het goed genoeg."

Teamgenoot Sergio Perez reed een sterke kwalificatie en start zondag vanaf P3. "We hebben het als team erg goed voor elkaar", aldus Verstappen die opnieuw de strijd met Hamilton aan zal moeten gaan. "Dat is waar de fans van houden. Hopelijk hebben we een goede start. We zullen als team goed moeten samenwerken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS