Formule 1

Max Verstappen over simracen: "Ik wil mijzelf testen en mijzelf verbeteren om ook..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2022 20:33 • Print artikel

Max Verstappen is niet alleen in de Formule 1 een fantastisch coureur. In de virtuele wereld staat de Red Bull-coureur ook zijn mannetje. De Limburger gelooft ook dat het racen in de simulator hem helpt om in het echte leven een snelle coureur te zijn. “Het zorgt ervoor dat ik klaar ben om ervoor te gaan, omdat ik ook veel tijd besteedt aan de setup”, aldus Verstappen in een interview met CarNext. “Ik rij niet in de Formule 1 op de simulator, het zijn meer de GT-auto’s, dus dat is een andere rijtechniek. Ik blijf mijzelf testen en vooral met deze sim-coureurs. Ze zijn zo snel! Het is interessant om ze te zien rijden, omdat ze geen echte ervaring hebben met een auto, maar op één of andere manier, wanneer je kijkt naar hoe ze remmen, hoe ze de boel onder controle houden, dan is het bij hen hoe het moet zijn.”

MaxVerstappen_SIM

“Het is interessant om mijzelf met hen te vergelijken, omdat ze van nature snel zijn op de sim. Ik ben van nature snel in het 'echte racen'. Persoonlijk is dat een andere motivatie, omdat ik weet dat het mij vertrouwen geeft dat als ik in een echte auto spring, ik snel ben. Maar op de simulator zijn deze jongens de benchmark en ik moet mijzelf naar die limiet pushen. Ik wil mijzelf testen en mijzelf verbeteren om ook van hen te leren in mijn vrije tijd. Ik probeer mijzelf nog steeds te verbeteren, waarvan ik denk dat het mij ook in het echte racen helpt.”

In de virtuele wereld komt de Nederlander uit voor Team Redline. Een team dat ook bekend staat dat zij in verschillende klassen enorm goede coureurs hebben. De Nederlander geeft toe dat hij het simracen net zo serieus neemt als het racen op de baan en zelfs de set-ups bespreekt met zijn team zodra hij een Grand Prix in de Formule 1 rijdt.

Max_Verstappen_iRacing-Bathurst-12-Hour-Verstappen
Max Verstappen bezig met iRacing tijdens de Bathurst-12-Hour

“We hebben veel coureurs en we hadden een ongelofelijk jaar”, vervolgt Verstappen. “We hebben eigenlijk alles gewonnen binnen de simracing gemeenschap. Het was leuk om daar onderdeel van te zijn, om dat ik een goede tijd op de baan had met winnen in de Formule 1, maar ook deze momenten had om met hen te delen. Eigenlijk, soms is het onderdeel zijn van deze line-up, het winnen van deze races, het is gewoon ongelofelijk, omdat het hetzelfde is. Je pusht je ook om volgas te gaan, je moet het serieus nemen, je moet echt samenwerken om het te laten gebeuren. Je kunt veel dingen aan de setup veranderen en dan gaat het allemaal om de voorbereiding en de strategie, omdat als je een 24 uursrace op de Nordschleife doet, het behoorlijk zwaar is! Zelfs tijdens de F1-weekenden, wanneer ik in de auto spring, ben ik aan het teksten naar de jongens: ‘Hey jongens, hoe gaat het?’ Als ze een race hebben of me op de hoogte houden van de set-up zaken, ideeën om uit te proberen, al dat soort dingen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS