Formule 1

Max Verstappen over lastig weekend in Monaco: "Als er regen komt, is er altijd een beetje chaos hier"

Uitgegeven door Bart • 28 mei 2022 15:50 • Print artikel

Max Verstappen beleeft nog geen geweldig weekend in Monaco. De Red Bull-coureur moest in de trainingen en in de kwalificatie beide Ferrari's voor zich dulden, maar ook teamgenoot Sergio Perez. Op een circuit waar inhalen schier onmogelijk is biedt dat weinig hoop voor de race. Toch bleef Verstappen voor de camera van Viaplay redelijk rustig.

Max Verstappen


"Over het algemeen is het een redelijk lastig weekend voor mij. In de laatste ronde ging het wat beter, maar het was niet voor pole. Charles en Ferrari zijn dit weekend enorm sterk, maar dan hadden we er wel iets beter voor gestaan dan vierde. Dat is ook Monaco en een rode vlag kan altijd gebeuren. Dat is natuurlijk heel jammer en het is het tweede jaar op rij, maar het is wat het is."

Verstappen krijgt de vraag voorgelegd op welke gebieden Ferrari sterker is. "We moeten nog even kijken waar dat precies in zit, maar je ziet dat die auto erg goed draait. Daarbij had ik zelf meer last van onderstuur dan ik wilde. Dat helpt niet mee, zeker niet op een circuit als Monaco waar je de auto erg snel wil laten draaien. Daardoor was het wat lastiger."

Wellicht kan Verstappen zijn hoop voor de race vestigen op regen. "Dat zien we morgen wel. Vandaag is het natuurlijk een beetje balen, maar uiteindelijk moet je de hele race geconcentreerd blijven. Als er regen komt, is er altijd een beetje chaos hier. Er rijden veel vrachtwagens waardoor er veel olie ligt en je hebt natuurlijk de witte lijnen die glad zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS