Formule 1

Max Verstappen over de verschillen tussen de RB16 en RB16B: "Aan de achterzijde is een flink stuk vanaf gehaald"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 februari 2021 08:01 • Print artikel

Max Verstappen heeft woensdag voor het eerst in 2021 in een Red Bull F1-auto gereden. De 23-jarige coureur deed dat op het circuit van Silverstone. Dinsdag kwam zijn nieuwe teamgenoot Sergio Perez al in actie met een RB15. Verstappen kwam woensdag in actie tijdens de filmdag van de RB15 en RB16B. Max blikt vooruit op komend seizoen en vertelt je over de verschillen tussen de RB16 en de doorontwikkelde RB16B.

Max Verstappen Red Bull F1 cockpit

“Natuurlijk zijn er verschillen. Het grootste verschil is natuurlijk de vloer, daar is aan de achterzijde een flink stuk vanaf gehaald. De auto zal zich daardoor iets anders gedragen. Maar het ging tijdens de eerste meters niet over dat soort zaken. Het ging erom het gevoel te krijgen met de auto en een eerste idee van de auto. Al het werk zullen we in Bahrein moeten doen.”

F1 Red Bull RB16B Formula One

Voordat het F1 -seizoen begint wordt er nog een drie daagse preseason-test gedaan in Bahrein voordat de eerste Grand Prix verreden wordt. “Ik kijk altijd uit naar de races, maar eerst hebben we natuurlijk de drie testdagen in Bahrein. Met anderhalve dag per coureur is dat niet veel, maar dat vind ik prima", zegt Verstappen. "Ik vond zes testdagen vrij veel en tamelijk saai, omdat er weinig spanning is. Natuurlijk houd ik ervan om een Formule 1-auto te kunnen rijden, maar met testdagen is er geen echte competitie. Ik hoop dat de anderhalve dag, die ik heb voorspoedig zullen verlopen. Dat is belangrijk, want het belangrijkste is om daar veel kilometers met de auto te rijden en zelf te wennen aan de auto. Zo probeer je het eerste Grand Prix-weekend zo goed mogelijk voorbereid te beginnen.”

“Laten we zien hoe het gaat. Ik hoop dat de kalender gewoon afgewerkt kan worden en niet zo opeengepakt als vorig jaar. We wisten dat dat nodig was, maar het was niet ideaal. We gaan het zien hoe het seizoen zal verlopen. We richten ons nu op het aanstaande seizoen om daar het maximale uit te halen, samen met Honda. Ik weet zeker dat iedereen alles gaat geven en er vol voor zal gaan om ons doel te bereiken.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS