Formule 1

Max Verstappen over de Grand Prix van Saoedi-Arabië: "Ik ben hier niet om tweede te worden"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 maart 2023 11:28

Max Verstappen bleef zondag ternauwernood aan kop van het Formule 1-wereldkampioenschap in Saoedi-Arabië, maar zei dat hij nog steeds ongelukkig was dat hij genoegen moest nemen met de tweede plaats in de race, achter Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. De Nederlandse coureur betaalde de prijs voor een defect aan de aandrijfas in de kwalificatie van zaterdag, waardoor hij vanaf de 15e plaats in Jeddah moest vechten, terwijl Perez op pole position startte. "Ik herstelde me met de tweede plaats, wat goed is en natuurlijk in het algemeen het goede gevoel in het team gaf, iedereen is blij", vertelde Verstappen aan verslaggevers. "Maar persoonlijk ben ik niet blij omdat ik hier niet ben om tweede te worden, vooral als je ook in de fabriek heel hard werkt om ervoor te zorgen dat je hier in een goede staat aankomt en ervoor zorgt dat alles perfect is. En dan moet je een herstelrace gaan doen, wat ik leuk vind. Ik vind het niet erg om dat te doen. Maar als je vecht voor een kampioenschap en vooral als het lijkt alsof het net tussen twee auto's gaat, moet je ervoor zorgen dat die twee auto’s betrouwbaar zijn."

Max_Verstappen_blij_met_P2
Max Verstappen blij met P2 maar toch:"Maar persoonlijk ben ik niet blij omdat ik hier niet ben om tweede te worden"

De tweevoudig wereldkampioen, die met Perez als tweede, de F1-openingsrace in Bahrein won, bleef bovenaan in het algemeen klassement omdat hij op weg naar de finishvlag de snelste ronde neerzette. "Het was niet makkelijk om door het veld te komen", zei Verstappen. Hij was al tweede op de halve afstand van de race, maar schrok toen hij voelde dat de aandrijfas "een beetje ruw" liep. "Het maakt een raar geluid op hoge snelheid", zei hij tegen zijn race-engineer. Teambaas Christian Horner stelde Verstappen gerust en zei dat Red Bull de gegevens heeft gecontroleerd en niets heeft gevonden dat zorgwekkend was, waardoor de twee coureurs bovendien vrij waren om voluit te gaan, aldus een bericht van ESPN.

"Ik lag tweede, we hadden nog een groot gat te overbruggen, dus op een gegeven moment besloten we om er maar mee op te houden en genoegen te nemen met de tweede plaats, wat volgens mij sowieso een heel goed herstel was", zei Verstappen. "Ik probeerde het nog even aan het einde voor de snelste ronde en dat is dus gelukkig gelukt."

Max Verstappen voert het F1-rijdersklassement nu al negentien races op rij aan, sinds de Grand Prix van Spanje van afgelopen mei 2022. Wordt dit misschien zijn volgende record?


Verstappen_op_weg_naar_P2
Puike inhaalrace van Max Verstappen met P2 als topresultaat!

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS