Formule 1

Max Verstappen over Silverstone: "Dat zou de zaken wel eens op kunnen schudden"

Uitgegeven door Bart • 30 juli 2020 04:06 • Print artikel

De Formule 1 gaat aanstaand weekend verder met de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het is de eerste van twee races op het circuit van Silverstone, de thuisbasis van veel teams. Ook het Aston Martin Red Bull van Max Verstappen kent het Britse circuit door en door. De Limburger is blij dat iedereen even een weekje vrij heeft gehad en kijkt uit naar de volgende triple-header.

Max Verstappen

"Silverstone is een heel mooi circuit om te rijden", reageert de Red Bull-coureur op Verstappen.nl. "De bochten op Silverstone zijn waanzinnig snel en Copse is vol gas! De bocht Maggots is ook voluit in de zevende versnelling en dat is ook al geweldig. Vooral in de kwalificatie omdat je niet eens meer op de rem tikt, maar gewoon terugschakelt."

"Op Silverstone moet je de juiste vleugelafstelling hebben en voor de langzamere bochten wil je natuurlijk meer downforce en grip hebben", legt Verstappen uit. "Het kan natuurlijk regenen op Silverstone, ook al is het zomer in Groot-Brittannië, maar ik hou van die omstandigheden en misschien vinden we het niet erg als het gaat regenen. Dat zou de zaken wel eens op kunnen schudden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS