Formule 1

Max Verstappen over Bahrein: "Het blijft altijd zwaar voor de banden, dus het wordt belangrijk om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2020 06:04 • Print artikel

Max Verstappen heeft de focus op de komende races. Na de Grand Prix van Turkije maakt het Formule 1-circus zich op voor de laatste drie races van het seizoen in Bahrein en Abu Dhabi. Voor Verstappen nog even tijd om terug te blikken op de desastreus verlopen GP op Istanbul Park. De Nederlander stond na iedere vrije training boven aan de tijdenlijst, maar hij kwam in een natte en chaotische kwalificatie nét tekort voor de pole positie. Bovendien verliep de race niet naar wens, toen bleek dat de voorvleugel aan één kant 7 graden verkeerd stond afgesteld.

Max Verstappen F1

“Ondanks de verraderlijke omstandigheden op vrijdag was ik tevreden met de balans. De auto werkte goed. We hadden vrijwel het hele weekend het juiste momentum te pakken en daarom was het voor iedereen in het team ook zo teleurstellend om de race als zesde te finishen", blikte Max terug op Verstappen.nl. "Dat was namelijk niet de plek waar we op hoopten. We hadden wat problemen en onze achterbanden leken sneller te slijten dan die van de anderen. Niet alleen ik, maar iedereen verliet Turkije teleurgesteld, omdat we allemaal willen winnen. We kijken echter altijd vooruit omdat we het verleden niet kunnen terugdraaien. Ik verwacht daarnaast niet dat we nog eens met dit soort omstandigheden te maken krijgen, dus de laatste races zullen wat meer vanzelfsprekend zijn.”

Met hernieuwde energie gaat Verstappen naar Bahrein, waar volgend weekeinde de Grand Prix wordt gehouden. “Ik vind de 'nightraces' altijd leuk, omdat ze zo’n ander gevoel geven. Het is voor de verandering ook goed om ze dit keer aan het einde van het jaar te rijden. Het circuit in Bahrein kennen we erg goed, maar het blijft altijd zwaar voor de banden, dus het wordt belangrijk om een goede afstelling te vinden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS