Formule 1

Max Verstappen open over zijn off-track relatie met Hamilton: "Je moet altijd geloven dat je de beste bent"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 juni 2021 10:43 • Print artikel

De strijd om het F1 Drivers' Championship blijft onveranderd nadat Max Verstappen en Lewis Hamilton in Bakoe beiden geen punten hebben gescoord. De twee is het niet vreemd om het op een eerlijke manier uit te vechten, en het lijkt erop dat dat respect zich ook buiten de baan uitstrekt volgens de Nederlander. Hoewel de twee rivalen zijn die het op het circuit vechten om de F1-wereldtitel, heeft Max Verstappen verklaard dat zijn relatie met Lewis Hamilton buiten de spotlights gezond is.

Max_Verstappen_Lewis_Hamilton_champagne

Intense strijd
De Nederlander wil na jaren van dominantie zijn Mercedes-rivaal van de troon stoten, aangezien Hamilton de laatste vier F1-titels heeft gewonnen om zelfs met Michael Schumacher te evenaren op de all-time lijst met zeven wereldtittels. Als gevolg hiervan is de strijd om het kampioenschap dit seizoen des te intenser met Verstappen, die achter zijn naam zijn eerste wereldtitel wil krijgen. Maar de Nederlander maakte duidelijk dat de twee kampioenskandidaten het ver weg van de baan, best goed met elkaar kunnen vinden.

"Goed met elkaar vinden"
"We racen hard tegen elkaar. En ik denk dat dat precies is hoe je wilt dat het is, nietwaar?", vertelde Verstappen aan BBC Radio 1 Newsbeat. De twee coureurs hebben een leeftijdsverschil van meer dan 10 jaar, maar desondanks zou Verstappen geen problemen hebben om een biertje te drinken met Hamilton. "Nou, weet je, we zijn verschillende generaties", voegde Verstappen eraan toe. "Maar natuurlijk. Buiten de baan kunnen we het goed met elkaar vinden."

Wederzijds respect
Hoewel het wederzijdse respect duidelijk aanwezig is, gaat de Nederlander niet achter Hamilton aanlopen, ondanks de indrukwekkende prestaties van de Mercedes-coureur. "Als coureur moet je altijd geloven dat je de beste bent", voegde Max eraan toe. 'En ik ook? Natuurlijk.'

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS