Formule 1

Max Verstappen ontkent kampioenschap te hebben 'gekregen' van Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 augustus 2022 04:02 • Print artikel

Christian Horner schoot zondag in de verdediging toen hem werd gevraagd of Red Bull 'dit kampioenschap overhandigd heeft gekregen' doordat Ferrari veel fouten maakt. De Grand Prix van Hongarije was de perfecte gelegenheid voor Ferrari om punten terug te pakken op Red Bull en Max Verstappen, de regerend wereldkampioen die op de 10e plaats startte nadat hij vermogen had verloren in de kwalificatie.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Het had een 1-2 voor Ferrari moeten zijn, of op zijn minst een dubbel podium, maar de Scuderia had het weer eens helemaal mis. Ferrari verprutste Charles Leclercs strategie; de beslissing om te wisselen voor harde banden terwijl hij aan de leiding reed, verbijsterde iedereen in de paddock.

Die beslissing betekende dat hij in plaats van de overwinning te pakken, werd gepasseerd door Verstappen die een daverende race reed. Verstappen pakte de overwinning, en Leclerc was een teleurstellende P6. Het resultaat betekent dat de Red Bull-coureur een voorsprong van 80 punten heeft in het coureurskampioenschap, terwijl Red Bull bijna 100 punten voorsprong heeft op Ferrari in het constructeurskampioenschap.

Het leidde ertoe dat Sky Sports aan Horner vroeg of Red Bull 'dit kampioenschap in de schoot geworpen kreeg'. Hij grapte: "Zijn we live? Ik kan me alleen maar focussen op onze prestaties. We hebben het geweldig gedaan. We hebben onze strategie omgegooid."

Dezelfde vraag werd aan Verstappen gesteld tijdens de persconferentie na de race. Ook hij zei dat hij en Red Bull de eer verdient voor zijn resultaten, waarbij hij in Hongarije zijn achtste overwinning van dit seizoen scoorde. "Ik denk dat iedereen altijd zijn best probeert te doen en soms is dat natuurlijk wat moeilijker te bereiken", zei Max Verstappen. "Maar ja, ik vind dat moeilijk om commentaar op te geven, want niemand doet dingen expres en iedereen wil natuurlijk altijd proberen om er het beste resultaat uit te halen."

"En ook van mijn kant probeer ik er altijd het beste resultaat uit te halen en het team ook. Soms lukt dat beter dan tijdens andere weekenden. Van onze kant hebben we ook aardig wat punten laten liggen door issues. Uiteindelijk moet je altijd zelf en als team presteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS