Formule 1

Max Verstappen onder de indruk van wereldrecord pitstop: "Daar gaat heel veel training aan vooraf"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2020 18:51 • Print artikel

Max Verstappen verblijft al wekenlang in zijn huis in Monaco en is nog niet in de thuisbasis Milton Keynes geweest. Normaal traint de Red Bull-coureur in de simulator in de fabriek, maar vanwege het coronavirus gelden strenge richtlijnen in Groot-BrittanniŽ. Het is de vraag wanneer Verstappen weer naar de fabriek kan om alle teamleden te zien.

Max Verstappen


"Begin juni mag ons team weer aan het werk", zegt de Limburger op Verstappen.nl. "We moeten nog bekijken hoe we dat gaan doen met mijn simdagen en of dat lukt met de maatregelen die dan in Groot-BrittanniŽ gelden. We hebben elkaar wel een paar keer gesproken. Eťn keer zelfs met het hele team op Zoom, dat was mooi. Toen iedereen was ingelogd, waren we met wel 800 personen online."

Verstappen hoopt dat het seizoen in juli in Oostenrijk eindelijk los kan barsten, al zullen de F1-teams minder groot zijn dan normaal. "Ik geniet ervan om samen te zijn. Mijn hele crew is erg goed. Ze zijn enorm snel, ook als ze soms de auto moeten repareren. Ook de pitstops van Red Bull zijn ongelooflijk. We hebben het wereldrecord staan, maar er gaat heel veel training aan vooraf om op dat punt te komen. Dat is erg indrukwekkend."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS