Formule 1

Max Verstappen niet meer bezig met Silverstone-crash: "Dat gaat niet door mijn hoofd"

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2022 12:31 • Print artikel

Een jaar geleden had Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië een harde crash na een tik van Lewis Hamilton. De Limburger is daar naar eigen zeggen niet meer mee bezig nu het weekend in Silverstone voor de deur staat. Als wel vaker wil de Red Bull-coureur vooruitkijken.

Max Verstappen


"Het is altijd fijn om op Silverstone te zijn, het is een mooie baan met veel snelle bochten en dat maakt het bijzonder", aldus Max op Verstappen.com. "Er zijn ook ontzettend veel fans aanwezig. Het hele weekend is super. Hopelijk hebben we hier als team een goed weekend."

De crash van vorig jaar neemt Verstappen niet mee het weekend in. "Nee, we hebben daarna natuurlijk nog veel meer andere races gehad waar ook snelle bochten waren. En ook dit jaar trouwens. Dat gaat niet door mijn hoofd."

Verstappen heeft inmiddels in de strijd om de wereldtitel een forse marge van 46 punten op teamgenoot Sergio Perez opgebouwd. Charles Leclerc volgt op drie punten van de Mexicaan. In Silverstone gaat Verstappen opnieuw voor de zege. "Dit seizoen hebben we elke race een kans gehad om voor de overwinning mee te doen. Hopelijk is dat hier net zo."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS