Formule 1

Max Verstappen niet echt fan van sprintraces: "Spanning vooral in de start"

Uitgegeven door Bart • 12 november 2021 07:50 • Print artikel

In Brazilië wordt voor de derde keer dit seizoen een sprintrace als kwalificatie voor de hoofdrace gehouden. Hierdoor schuift de originele kwalificatie naar de vrijdag, waardoor er weinig ruimte is om de auto goed af te stellen. Max Verstappen is niet echt fan van dit format, dat komend seizoen hoogstwaarschijnlijk vaker terug zal keren.

Max Verstappen


"Het is belangrijk om de afstelling van de auto na de eerste vrije training al voor elkaar te hebben, want na de kwalificatie mag er niets meer aan de auto veranderd worden", aldus Max op Verstappen.com. Op zaterdag volgen de tweede vrije training en de sprintrace. De winnaar mag drie WK-punten bijschrijven en op zondag van pole position vertrekken.

Verstappen houdt niet zo van deze opzet. "De spanning zit hem vooral in de start van de sprintrace, want daarna zijn er niet veel inhaalacties. Ik denk dat er wel wat aangepast mag worden aan die indeling. Maar als de fans het leuk vinden, met twee starts in een weekend, waarom niet? Zelf ben ik echter meer van de traditionele opzet en als de auto’s competitief zijn en de teams dicht bij elkaar zitten, hoef je eigenlijk niets te veranderen."

De vorige weekenden met een sprintrace werden geen groot succes voor Verstappen. Dat waren Silverstone en Monza, precies de twee circuits waar de Red Bull-coureur en rivaal Lewis Hamilton elkaar hardhandig tegenkwamen.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS