Formule 1

Max Verstappen niet de hoogste score, wie scoorde er een 10?

Uitgegeven door Bart • 11 november 2021 10:45

Max Verstappen reed een sterke Grand Prix van Mexico, maar werd in de Power Rankings van de Formule 1 niet beoordeeld met de hoogste score. De Red Bull-coureur kreeg een 9,3 en zag Pierre Gasly hoger scoren. De Fransman van AlphaTauri werd beloond met een 10 door de jury die kijkt naar de prestatie van een coureur en daarbij geen rekening houdt met de kracht van de auto.

Power Rankings Max Verstappen


Het oordeel van de jury over de prestatie van Gasly luidt als volgt: "Pierre Gasly scoorde een briljante vierde plaats, zijn derde P4 van 2021. De Fransman, die zich als vierde kwalificeerde, zat bij de start op de staart van Sergio Perez en liet een geweldige snelheid zien om de Ferrari's achter zich te houden. Aan de finish was het gat naar Charles Leclerc maar liefst 17 seconden. Een perfecte 10 voor de coureur die AlphaTauri op gelijke hoogte met Alpine heeft gebracht."

Over Verstappen meldt de jury van F1.com: "Een bijna perfecte score voor de leider in het kampioenschap. Max Verstappen miste pole omdat hij was afgeleid door zijn teamgenoot en Yuki Tsunoda. Bij de start worstelde hij zich aan de buitenkant langs beide Mercedessen en hij liet vervolgens een verbluffende snelheid zien."

Power Rankings Grand Prix van Mexico:
1. Pierre Gasly 10
2. Max Verstappen 9,3
3. Sebastian Vettel 8,5
4. Lewis Hamilton 8,3
5. Sergio Perez 8,2
6. Carlos Sainz 8,0
7. Kimi Raikkonen 7,8
8. Charles Leclerc 7,7
9. Lando Norris 7,5
10. Fernando Alonso 7,3




Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS