Formule 1

Max Verstappen na tricky kwalificatie op P2: "In mijn laatste ronde last van gele vlag"

Uitgegeven door Bart • 2 juli 2022 16:11 • Print artikel

Max Verstappen reed op een spin na een sterke kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Tegen het einde van Q3 droogde de baan enigszins op, maar de Red Bull-coureur moest inhouden vanwege een gele vlag. Daardoor moest hij genoegen nemen met P2 achter Carlos Sainz. Verstappen verwacht goede kansen te hebben voor de race van zondag.

Max Verstappen


"Het was tricky", reageerde Verstappen in een reactie op de baan. "Soms regende het en daarna was het weer droog. Het was zaak om op het juiste moment op de baan te zijn. De auto was goed. In Q3 was het wel een beetje een loterij als je de snelste tijd wilt rijden. In mijn laatste ronde had ik last van een gele vlag, maar de eerste startrij is gewoon goed voor ons. We hebben een sterke auto voor de race."

Verstappen kreeg de vraag voorgelegd hoeveel risico hij in de eerste ronde van de race gaat nemen. Uiteraard als verwijzing naar de zware crash van vorig jaar na een tik van Lewis Hamilton. Verstappen: "Het gaat niet alleen om de eerste ronde. We moeten ook aan de banden denken, maar ik kijk enorm uit naar de race."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS