Formule 1

Max Verstappen na natte kwalificatie op P2: "Overall ben ik wel tevreden"

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2020 15:22 • Print artikel

Max Verstappen vertrekt zondag tijdens de Grand Prix van Steiermark vanaf de tweede startpositie. In de kletsnatte kwalificatie was alleen Lewis Hamilton sneller dan de Red Bull-coureur. Verstappen klaagde door de spray over slecht zicht, maar wist zich toch sterk door de kwalificatiesessies te manoeuvreren. "Overall was het wel een goede kwalificatie", zei Verstappen na afloop in gesprek met Paul di Resta.

Red Bull


"In Q1 kon ik bijna niks zien door alle spray, maar toch ging het best goed", verklaarde Verstappen. "Ook al zit je 6 seconden achter je voorligger, heb je nog moeilijk zicht. Dan valt er weinig te genieten, maar dat geldt voor iedereen."

In de derde sessie voor pole position regende het een stuk harder. "Daardoor was vooral de tweede sector moeilijker. Er stonden veel plassen op de baan en de auto voelde daar niet zo goed als in Q1 en Q2. In die kletsnatte omstandigheden had ik last van aquaplaning. Daardoor probeerde ik wat dichter op mijn voorganger te rijden, zodat er minder water op de baan lag."

"P2 is goed voor nu. Mijn laatste rondje ging beter, maar het was nooit voldoende geweest om Lewis te verslaan. Er ging een auto voor me de pits in. Daardoor kreeg ik overstuur en was ik de controle kwijt. In droge omstandigheden morgen gaan we voor de overwinning. De auto is beter dan vorige week, dus we gaan het zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS