Formule 1

Max Verstappen na gridstraf, snelste ronde en P2 in Qatar: "We moeten gefocust blijven!"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 november 2021 11:20 • Print artikel

De Grand Prix van Qatar 2021 was er simpelweg één waarin Max Verstappen aan schadebeperking deed. Hij moest genoegen nemen met de tweede plaats toen zijn titelrivaal Lewis Hamilton een dominante overwinning behaalde, terwijl de Nederlander zijn team nu oproept om gefocust te blijven.

Max_Verstappen_en_Fernando_Alonso_podium_Quatar

Gebrek aan snelheid
Verstappen en Red Bull worstelden het hele weekend met hun snelheid, terwijl Mercedes hun autoriteit op het Losail International Circuit toonde, waarbij Hamilton een dominante pole pakte met meer dan vier tienden voorsprong op de Nederlander. Om het nog erger te maken, kreeg Verstappen een gridstraf van vijf plaatsen voor de race, omdat hij dubbele gele vlaggen negeerde die werden gezwaaid na de off-track excursie van Pierre Gasly.

Superstart
Zo begon de leider van het Formule 1- kampioenschap de race vanaf de zevende plaats, maar een superstart deed hem op de vierde plaats belanden na bocht 1 en een tweede achter Hamilton in de zesde ronde. Maar dat was het beste wat de Red Bull-aas ervan kon maken, die maar niet dicht bij de Nr44 Mercedes kon komen, echter niet genoeg om de undercut te laten werken. Zijn troostprijs was dat hij de snelste raceronde registreerde en daarmee een extra punt in de wacht te sleepte.

Max_Verstappen_actie_Qatar

“Ik had plezier vandaag”
"Ik ben natuurlijk blij met het resultaat van vandaag", zei Verstappen na afloop in een bericht van GrandPrix247. “Dit weekend was behoorlijk moeilijk voor ons als team en we hebben nog steeds te weinig snelheid. Ik heb alles geprobeerd wat ik kon na de gridstraf van vijf plaatsen, dus om als tweede te eindigen en de snelste ronde te scoren is echt goed. Ik had een spannende start en ik wist dat de eerste paar ronden erg belangrijk waren. Ik had gelukkig een goede start en ik was vrij snel weer terug op de tweede plaats. Vanaf die plek probeerde ik het gat klein te houden en dat lukte redelijk goed. Ik had plezier vandaag, vooral toen ik voor de snelste ronde ging", onthulde de 24-jarige.

“Gefocust blijven!”
“Het is jammer dat Checo vandaag het podium niet heeft gehaald, hij scoorde in ieder geval goede punten voor het team. Ik ben ook blij voor Fernando, we weten allemaal hoe goed hij is, daar bestaat geen twijfel over", zei Verstappen als eerbetoon aan de dubbele wereldkampioen, die zijn eerste podium scoorde sinds zijn terugkeer in de F1 aan het begin van dit seizoen. "Voorlopig moeten we gefocust blijven. Er zijn nog twee races te gaan en er kan van alles gebeuren, alles is mogelijk", besloot de 19-voudig Grand Prix-winnaar.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS