Formule 1

Max Verstappen na P7 in Singapore: "Snel vergeten en door naar Japan"

Uitgegeven door Bart • 2 oktober 2022 16:21 • Print artikel

Het raceweekend in Singapore werd niet het weekend van Max Verstappen. Na een strategische blunder in de kwalificatie moest de wereldkampioen al vanaf P8 starten en de start ging ook nog eens de mist in. Later ging het nog een keer mis bij een inhaalactie op Lando Norris. Daardoor moest Verstappen genoegen nemen met P7.

Max Verstappen


"Ik had een slecht begin, daarna heb ik wel wat auto's ingehaald, maar het was lastig", aldus Verstappen voor de camera van Viaplay. "Zeker op dit circuit was het lastig inhalen. Ik probeerde aan het einde Norris in te halen, maar toen ik naast hem reed moest ik van de ideale lijn. Mijn voorwielen kwamen los, ik blokkeerde en schoot vol rechtdoor. Daardoor had ik dus flat spots op de banden en moest ik terug de pits in. Ik heb mezelf nog wel terug de punten in weten te rijden, maar dit is niet wat je wilt."

Door zijn foutje maakte de bandenkeuze niet meer uit. "Ik moet zeggen dat die soft banden in het begin oké waren, maar daarna begonnen ze te slijten. Ik zat in het verkeer, dus het was erg lastig. Meer dan P4 had er sowieso niet ingezeten."

Na een dramatische Q3 in de kwalificatie werd het niet het weekend van Verstappen. "Het begon natuurlijk gisteren al. Daarmee zet je jezelf in het gedrang en dan lijkt het alsof alles tegen zit. We moeten deze race maar snel vergeten en door naar Japan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS