Formule 1

Max Verstappen na P3 in kwalificatie: "We tasten allemaal een beetje in het duister"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 24 oktober 2020 15:08 • Print artikel

Max Verstappen was na de kwalificatie op Portimão tevreden met zijn derde plaats. Het leek er zelfs even op dat de Red Bull-coureur de Mercedessen weer kon splitten, maar het lukte Lewis Hamilton op het nippertje om voor de Nederlander te komen. Het verschil tussen de pole position van de Brit en Verstappen was 0.252 seconde.

Max Verstappen

"Het hele weekeind is het al heel erg lastig met het nieuwe asfalt op de baan", vertelde Max Verstappen in het interview aan David Coulthard. "Onze ronde ging wel goed, maar het is zo lastig om de banden voor en achter op de juiste temperatuur te krijgen. Je verliest daardoor elke keer veel grip, maar ik ben op zich wel tevreden."

Verstappen weet nog niet precies wat hij moet verwachten tijdens de eerste F1-race ooit in Portimão. "De start zal belangrijk zijn, maar verder tasten we allemaal een beetje in het duister over de race. Niemand weet hoe de banden zich gaan houden op deze baan. Dus we moeten gewoon hard aan de slag, koppie er bij houden en er weer voor gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS