Formule 1

Max Verstappen mist snelheid in Qatar: "Sergio Perez haalde zelfs Q3 niet"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 20 november 2021 15:36 • Print artikel

Max Verstappen start zondag tijdens de Grand Prix van Qatar weer naast Lewis Hamilton op de eerste startrij. Het lukte de Nederlander weer om de beide Mercedes-coureurs te splitten. Vechten voor pole position zat er tijdens de kwalificatie niet in, omdat de snelheid er bij Red Bull net niet was. Verstappen zal deze keer weer alleen het gevecht aan moeten met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, want Sergio Perez redde het niet om in Q3 te komen.

Max Verstappen

"We komen een beetje snelheid te kort hier", vertelde Max Verstappen in het interview met David Coulthard. "Op een of andere manier is het hier lastiger voor ons. Mercedes had niet echt problemen en bij ons haalde Sergio Perez Q3 niet eens. Aan de andere kant mag ik niet klagen. Plaats twee is nog steeds een goede uitgangspositie, ook al vecht ik liever mee voor pole."

Verstappen weet nog niet zo goed wat hij van de race moet verwachten. "Wat ik van de race moet verwachten morgen, weet ik echt niet. We hebben hier nog nooit gereden, dus dat zullen we moeten afwachten. Ik hoop dat we een goede start hebben en dan zien we wel waar we eindigen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS