Formule 1

Max Verstappen met een gelukje op P2: "Mercedes was gewoon veel te snel voor ons"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 2 augustus 2020 15:22 • Print artikel

Max Verstappen baalde toch een beetje van zijn tweede plaats op het circuit van Silverstone. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton liepen in de slotfase beiden een lekke band op, maar jammer genoeg voor Verstappen kon Hamilton de race wel uitrijden. Het verschil op de streep was 5 seconden in het voordeel van de Brit in zijn Mercedes op drie banden. Valtteri Bottas was minder gelukkig en viel terug naar P11. De Nederlander pakte in de laatste ronde nog wel het extra punt voor de snelste raceronde.

Max Verstappen


"Ik had een beetje geluk, maar ook een beetje pech", vertelde Max Verstappen na afloop aan David Coulthard. "Mercedes was in de race wel echt te snel. De banden hadden het zwaar en toen Valtteri problemen kreeg met zijn banden, wilde ik binnenkomen voor de snelste ronde. Daarna gebeurde het ook met Lewis. Als ik niet binnen was gekomen, had ik kunnen winnen, maar in alle eerlijkheid ben ik blij met mijn tweede plek. Ik heb echt mijn eigen tempo gereden en daardoor kon ik op de banden letten. Dit is een goed resultaat voor ons."

Even later verscheen Verstappen voor de camera van Ziggo Sport. "Eigenlijk was het een hele saaie race, tot de laatste drie ronden. Dit is een prima resultaat. Ik had niet veel te doen en daarom kon ik nog aan het team vragen of ze wel genoeg gedronken hadden, haha."

Als Verstappen niet was binnengekomen voor softs om de snelste raceronde te rijden, had hij de race gewonnen. "Als Bottas geen lekke band had gehad, was ik derde geworden", relativeert Verstappen in gesprek met Jack Plooij. "Ik heb geluk dat ik tweede ben geworden."

Bij de tweede race in Silverstone zijn de harde banden een tikkie zachter, maar dat maakt volgens Verstappen niets uit. "Mercedes is gewoon veel te snel voor ons. Ook al hebben ze problemen met die voorbanden, dan rijden ze een halve seconde langzamer en winnen ze nog steeds."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS