Formule 1

Max Verstappen met andere mindset in Portimão: "Voelt anders nu je weet dat je voor pole kunt gaan"

Uitgegeven door Bart • 29 april 2021 10:00 • Print artikel

Na twee races in het F1-seizoen 2021 staat Max Verstappen een punt achter op concurrent Lewis Hamilton. De start van de Nederlander is nog nooit zo goed geweest en de Red Bull kan zich meten met de lang zo dominante Mercedes. De RB16B is op pure snelheid zelfs een tandje beter. Verstappen hoopt lang voor de titel mee te kunnen strijden, maar weet dat de weg nog lang is.

Max Verstappen


"ik ben blij met de RB16B: hij is sneller, heeft meer grip en een betere balans", aldus Max op Verstappen.com. "We hebben downforce ingeleverd met de vloer, maar ik denk dat we iets minder verloren hebben dan andere teams en je ziet dat we een flinke stap vooruit hebben gemaakt. We zijn het seizoen sterk begonnen, het beste sinds ik bij Red Bull Racing ben. Het is een lang seizoen en als we willen strijden voor het kampioenschap, moeten we ons blijven verbeteren."

Verstappen kijkt uit naar de derde race van het seizoen, dit weekend in Portimão. "We stonden er vorig jaar op het podium en ik denk dat we nu een betere auto hebben, dus ik kijk ernaar uit om alles uit de auto te halen en er plezier te hebben. Tot dusverre hebben we elk raceweekend echt het gevoel gehad dat er een kans is om te winnen", liet Max optekenen. "Het voelt nu als een andere mindset als je weet dat je voor pole positie kunt gaan. We hebben in de loop der jaren zeker veel geleerd, ik ben erg benieuwd wat ons te wachten staat. Het wordt niet gemakkelijk, maar we gaan alles geven om dit seizoen in de strijd te blijven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS