Formule 1

Max Verstappen maakte melding van storing op display: "Het beperkte ons niet in de prestatie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2021 10:54 • Print artikel

Max Verstappen maakte al vroeg tijdens de Grand Prix van Turkije een melding van een storing op zijn display in de auto. Ondanks deze melding reed de Nederlander naar een mooie uitslag. Met zijn tweede positie pakte hij de leiding in het kampioenschap terug. De Red Bull-coureur zegt dat de storing hem geen parten speelde, maar dat hij simpelweg niet snel genoeg was om Valtteri Bottas aan te vallen.

F1 Max Verstappen Sergio Perez

“Nee, het was niet het schakelen van de versnellingen”, reageerde Verstappen na de race. “Er was een woord naast het nummer waar ik kan kijken, maar dat verdween niet. Dus moest ik één draaiknop veranderen en verder was het prima, het beperkte ons dus niet in de prestaties. Het stuur stond wat naar links, maar ook doordat de banden sleten, dus krijg je een wat oneven balans, maar ik kon dat al bij de start voelen. Wederom, het beperkte de prestaties niet, maar het is beter om het te zeggen, dan het niet te zeggen.”

Mercedes leek het hele weekend beter dan Red Bull. Het had volgens de Nederlander dan ook geen zin om Bottas aan te vallen. “In het begin probeerde ik hem te volgen, maar natuurlijk moesten we ook de banden managen. Ik liet me dus wat terugvallen en op een gegeven moment begonnen we de snelheid op te pikken. Ook doordat de baan opdroogde. Er was alleen geen plek waar ik Vallteri kon aanvallen en hij managede gewoon de race. Natuurlijk managede hij ook goed zijn banden en ik had Charles dicht bij me in de eerste stint. Hij had ook een goede snelheid. Op een gegeven moment zei ik dat de banden behoorlijk goed leken, alsof ze compleet versleten waren naar slicks, dus was het behoorlijk oppassen.”

“We besloten om binnen te komen en na de stop met nog ongeveer 20 ronden te gaan, besloot ik om geen risico's te nemen en te finishen. In ieder geval hadden we niet de snelheid om met Valtteri te vechten, dus was het ook niet nodig om binnen twee, drie tienden van hem te zitten om iets te proberen. Het was gewoon eigenlijk de banden tot het einde sparen.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS