Formule 1

Max Verstappen loopt uit, Alex Albon verrassend tweede

Uitgegeven door Bart • 14 mei 2022 07:06 • Print artikel

Max Verstappen kende een slechte vrijdag in Miami, maar wist het tij te keren en won de race op zondag glorieus. Bij de start haalde de als derde gestarte Red Bull-coureur de Ferrari van Carlos Sainz in. In de achtste ronde had hij ook de andere Ferrari van Charles Leclerc te pakken. De zege kwam, ondanks een late safety car, niet meer in gevaar. In de Power Rankings van de Formule 1 leverde Verstappen dat een 9,1 op. Achter de Nederlander volgden Alex Albon en Charles Leclerc.

Max Verstappen


De kenners van de Formule 1 zagen ook dat Verstappen geen gemakkelijke start van het weekend had. "Verstappen had op vrijdag geen long run kunnen doen en maakte een fout in de kwalificatie, maar op zondag stond er geen maat op de Nederlander. Hij pakte Sainz bij de start en niet lang daarna ook Leclerc. Ook de late safety car bracht de regerend wereldkampioen niet van zijn stuk."

Bij de beoordelingen voor de Power Rankings wordt gekeken naar de prestatie van de coureur zonder rekening te houden met de kracht van de auto of pech. Na vijf races gaat Verstappen aan de leiding, gevolgd door Leclerc.

Power Rankings Miami:
1.  Max Verstappen  9.1
2. Alex Albon 9.0
3. Charles Leclerc 8.8
4. Lewis Hamilton 7.8
5. Esteban Ocon 7.6
6. Carlos Sainz 7.4
6. Valtteri Bottas 7.4
8. George Russell 7.2
9. Sergio Perez 7.0
10. Fernando Alonso 6.8 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS