Formule 1

Max Verstappen lijkt op Sebastian Vettel: "Mogelijkheid om details terug te halen is fenomenaal"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2020 10:40 • Print artikel

Max Verstappen heeft de leidende rol binnen het team van Red Bull op zich genomen. Teambaas Christian Horner ziet hoe ouder de Nederlandse Formule 1-coureur wordt, dat meer en meer de vergelijkingen met Sebastian Vettel opgaat. Met name hoe beide coureurs in staat zijn om details uit de race terug te halen.

Max Verstappen en Seb Vettel

“Ik herinner me dat Sebastians 'debriefingen' twee uur in beslag namen”, zegt Horner tegen F1 Unscripted. “We zaten er een half uur in en hij had dan de formatieronde afgerond en testte zijn bidon. Maar de details gebruikte hij om elke fase van de race terug te halen, elke fase van de band, het was veel te veel informatie voor ons om te verwerken. Het was een bruikbare oefening voor hem om daar doorheen te gaan, herhalen wat beter had gekund. Ik herinner mij Mark Webber, die 15 minuten nodig had voor de hele race. Een andere stijl voor andere mensen.”

“Het is grappig, maar nu Max volwassener wordt, gaat de informatie die van hem komt dieper en dieper, vanwege zijn begrip. Zo van: ‘Oh ja, de wind veranderde rond ronde zes tot acht en ik kwam aan op bocht vier en vijf.' De mogelijkheid om de details terug te halen, is fenomenaal”, aldus Horner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS