Formule 1

Max Verstappen liet niets liggen in kwalificatie: "Wordt pittig om Mercedes te verslaan"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 28 november 2020 15:53

Max Verstappen start zondag tijdens de Grand Prix van Bahrein vanaf de derde startplaats. In zijn eerste run in Q3 wist de Red Bull-coureur de Mercedessen te splitten, maar in de tweede run pakte Valtteri Bottas toch de tweede plaats af. Verstappen was daar niet al te rouwig om. Op de boordradio liet de Limburger meteen weten dat hij er eigenlijk wel blij mee was, omdat hij nu aan de schone kant mag starten.

Max Verstappen


"Ik denk niet dat ik iets heb laten liggen", liet Verstappen weten aan David Coulthard. "Mijn ronde was goed. In mijn laatste run verloor ik wat grip aan de achterkant, maar over het algemeen was het prima. De race is heel erg lastig voor de banden, maar ik denk dat we wel een goede afstelling hebben gevonden."

"Ik weet zeker dat het morgen lastig wordt, omdat de Mercedessen echt weer hun snelheid gevonden hebben", vervolgt Verstappen. "Het wordt morgen erg pittig om hen te verslaan, maar misschien kunnen we wat met de strategie. Het is wel fijn dat Alexander Albon nu dicht bij me zit, maar ik focus me meer op mijzelf. We zullen zien wat de race ons gaat brengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS