Formule 1

Max Verstappen laaiend enthousiast over Red Bull Powertrains: "Behoorlijk indrukwekkend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 september 2022 05:04 • Print artikel

Vorige week werd bekend dat de onderhandelingen tussen Porsche en Red Bull Racing op niets zijn uitgelopen. De Duitse sportwagenfabrikant wilde vanaf 2026 graag de krachtbronnen leveren aan het Oostenrijkse team. Naast het leveren van de krachtbronnen wilde het Duitse merk ook een meerderheidsaandeel bij het team, maar Red Bull weigerde dat.

Max Vverstappen

De nieuw reglementen gelden vanaf het 2026 seizoen. Officieel gezien rijdt Red Bull vanaf dit seizoen met haar eigen motoren, maar worden de motoren nog wel degelijk gemaakt in de Japanse Honda-fabriek. Red Bull heeft in Oostenrijk haar eigen motorafdeling gesticht, Red Bull Powertrains. Met dit project zijn ze al in volle gang en krijgen ze hulp van Honda ingenieurs.

Ook kroonjuweel Max Verstappen heeft veel vertrouwen in het project van zijn team. De Nederlandse coureur heeft een contract tot en met 2028 en zal dus nog de nodige jaren bij het team betrokken zijn. Tegenover de internationale pers is de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 laaiend enthousiast: "Ik ben er zelf nog niet geweest. Ik hoor natuurlijk al die verhalen van Christian Horner en Helmut Marko. Het is behoorlijk indrukwekkend wat ze daar momenteel doen en wat er nog gaat komen. Het is veel werk. Het is iets wat je niet moet onderschatten", aldus Verstappen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS