Formule 1

Max Verstappen kijkt uit naar normaal gripniveau: "We kunnen de echte snelheid weer zien"

Uitgegeven door Bart • 6 mei 2021 10:27 • Print artikel

Max Verstappen was afgelopen weekend niet te spreken over het circuit van Portimão. Het vorig jaar gelegde asfalt heeft nog niet voldoende grip in de ogen van de Red Bull-coureur. Aanstaand weekend zal grip geen probleem vormen als de Formule 1 verdergaat in Barcelona. Verstappen kijkt op zijn eigen website uit naar de vierde race van het seizoen.

Max Verstappen


"Ik denk dat het een goed circuit voor ons kan zijn, maar ik verwacht dat Mercedes ook heel snel zal zijn, dus het zal weer heel dicht bij elkaar liggen. Het hangt er gewoon van af wie de beste set-up vindt. We weten dat Barcelona een normaal circuit is wat betreft gripniveaus, in tegenstelling tot Portugal, dus daar kunnen we de echte snelheid van de auto's weer zien", aldus Max op Verstappen.com.

Door de wintertests van de afgelopen jaren is Barcelona een circuit dat de coureurs goed kennen. Zo ook bij Max, maar ook bij zijn vader Jos Verstappen. "Ik ben daar aan het begin van het jaar geweest met een GT-auto, met mijn vader, dus is fijn om terug te keren. We zijn in een ontwikkelingsrace met Mercedes en we moeten ervoor zorgen dat we dit niveau de rest van het seizoen vasthouden en elk weekend blijven verbeteren. Zelfs als je wint, zijn er nog zo veel dingen die je kunt leren van een raceweekend, want het is nooit perfect en we kijken naar elk aspect om in de strijd te blijven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS