Formule 1

Max Verstappen kan dit seizoen mogelijk een bijna onbreekbaar record breken

Uitgegeven door Peter Vader • 25 november 2021 20:02

Max Verstappen kan dit seizoen mogelijk een bijna onbreekbaar record breken. Er zijn geen vraagtekens geweest over hoe indrukwekkend en consistent Max Verstappen dit seizoen is geweest. Zozeer zelfs dat hij binnenkort het podiumrecord aller tijden in de geschiedenis van de F1 zou kunnen breken. In de loop van het seizoen zorgden de effectieve prestaties van Verstappen op het circuit ervoor dat hij meerdere podiumplaatsen behaalde, en hij bevindt zich nu in een ongecompliceerde shootout voor de titel met Lewis Hamilton met nog maar twee races te gaan.

Max_Verstappen_handen_op_het_hoofd

Wat is dit podiumrecord?
Momenteel wordt het record voor de meeste podiumplaatsen in een enkel F1-seizoen gedeeld door de legendarische Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, die er allemaal zeventien wisten te behalen. Geen enkele coureur heeft dit record ooit verbeterd, maar Max Verstappen is heel dichtbij. En met tot nu toe zestien podiumplaatsen op zijn naam en nog twee races te gaan in dit spectaculaire seizoen, zou hij heel goed F1-geschiedenis kunnen gaan schrijven.

Ongelukkige incidenten
Hoewel Verstappen een fenomenaal seizoen achter de rug heeft, heeft hij meer dan zijn deel van ongelukkige incidenten gehad, en zonder deze voorvallen had hij misschien al het record gebroken dat hij graag zou houden. Concreet hebben gebeurtenissen tijdens drie races dit seizoeninvloed gehad op Verstappen’s kansen op de titel, waarin individuele fouten en de grillen van ‘Lady Luck’ een rol hebben gespeeld. Een van de drie vond plaats tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar Verstappen voorbestemd leek om de race te winnen en daarmee een Red Bull 1-2 zou realiseren, toen zijn auto plotseling een lekke band kreeg waardoor hij de muur inging en wat hem een cruciale overwinning kostte en nog een andere podiumplaats, aldus een bericht van WorldInSport.

Max_Verstappen_pitstop Qatar


Chaotische taferelen
Verstappen was ook betrokken bij het controversiële moment in de Britse Grand Prix, waar hij de inmiddels beruchte botsing had met Hamilton, die ertoe leidde dat de hele saga van de regels door stewards moest worden opgehelderd. Hoe dan ook, een DNF was het eindresultaat en een andere podiumplaats gleed uit zijn greep. Tot slot waren we getuige van de chaotische taferelen in Hongarije, waardoor Verstappen met 'een halve auto' achterbleef vanwege het roekeloze rijgedrag van Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Door de schade kon hij slechts als negende naar huis strompelen.

Wat zou Verstappen kunnen stoppen?
Het enige dat Verstappen er nu van zou kunnen weerhouden dit record te verbeteren, zou zijn dat een of meer van deze ongelukkige gebeurtenissen zich herhalen. Zijn vorm dit seizoen was tot nu toe was uitzonderlijk. En met de glorie en erfenis van de F1 binnen handbereik, kunnen we verwachten dat hij hard zal pushen voor de titel en het podiumrecord in de laatste twee races. Er gaan geruchten dat Verstappen in de rij zou kunnen staan voor een gridstraf vanwege een nieuwe motor met een hoge motormodus die Red Bull wil monteren. Dat is dus nog even afwachten. Er wacht ons in ieder geval een spannende afsluiting van het seizoen, waarbij het behalen van de wereldtitel op het spel staat.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS