Formule 1

"Max Verstappen kan beter met de druk om, Lewis Hamilton zal meer fouten gaan maken"

Uitgegeven door Bart • 14 mei 2021 04:21 • Print artikel

Na vier races in de Formule 1 staat Lewis Hamilton er een tandje beter voor dan Max Verstappen. Het staat nu 3-1 in het voordeel van de Brit van Mercedes, maar een groot verschil is er niet gemaakt. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner ligt er nu nog geen druk op beide kopmannen, maar heeft Hamilton toch al een grote fout gemaakt. In Imola kwam hij echter goed weg door de grote crash tussen George Russell en Valtteri Bottas.

Verstappen Hamilton


"Max praat wel met acties op de baan", aldus Horner in een interview met ESPN. "Lewis heeft al laten zien af en toe een grote fout te kunnen maken. In Imola had hij geluk dat hij niet een ronde achter lag en dat hij geen grotere prijs betaalde voor zijn fout."

Horner verwacht dat de strijd verder in het seizoen nog heviger wordt. "Ze kunnen allebei fouten maken en nu zitten we in de fase dat er nog geen druk op ligt. Later in het seizoen tellen fouten extra zwaar. Als er nog vijf races te rijden zijn en het verschil is nog steeds hetzelfde, dan neemt de druk toe. Op dit moment nog niet."

De Mercedes lijkt momenteel nog iets beter dan de Red Bull, maar Verstappen zit er een stuk dichterbij dan vorig jaar. "Max heeft die jeugdige bravoure en heeft niets te verliezen. Op ieder moment in zijn carrière dat hij onder druk stond, heeft hij fantastisch gepresteerd. Ik twijfel er niet aan dat hij niet met de druk om kan gaan als het zo ver komt dit jaar."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS