Formule 1

Max Verstappen kampt met problemen over set-up: "We hadden onderstuur, overstuur, en tractieproblemen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2020 07:59 • Print artikel

Max Verstappen moest in Bahrein zowel in VT1 en als VT2 George Russell voor zich dulden. Russell neemt dit weekend de honneurs waar in de Mercedes voor de positief geteste Lewis Hamilton. Verstappen was nog niet helemaal tevreden over de set-up.

Max Verstappen Formula One #SakhirGP

“Wat de balans aangaat hebben we de optimale set-up nog niet gevonden. Vooral in de korte run komen we iets te kort. De lange run zag er niet verkeerd uit, maar ook daar kunnen we het beter doen. We hadden onderstuur, overstuur, en tractieproblemen, er zijn een paar dingen om naar te kijken", zei Max op verstappen.nl. "Het is niet de meest spannende baan om eerlijk te zijn. Vanwege de korte baan staat de radio constant aan, 'pas op hier, verkeer daar', en dat is niet wat je wil. Vooral in de tweede sector die bijna blind is in de bochten is het best gevaarlijk. Maar het is wat het is.”

“Ik heb een paar auto’s proberen te volgen, de langzamere auto’s zijn gemakkelijk te passeren maar zodra je auto’s probeert te volgen die binnen drie tienden van jouw snelheid rijden wordt het lastig om eraan voorbij te komen.”

Valtteri zijn tijd werd afgenomen, maar we liggen drie en een halve tiende achter en dat is een behoorlijke achterstand. We zullen nog wat moeten vinden als we richting de kwalificatie gaan. En voor de race zullen we nog meer moeten verbeteren om competitief te zijn.”

Youtube RaceXpress


Wil je genieten van heerlijke actie van de Formule 1, autosport of karting? Of van de automotive? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS