Formule 1

Max Verstappen is ondanks zijn inhaalrace in Hongarije toch kritisch over de nieuwe F1-regels

Uitgegeven door Peter Vader • 3 augustus 2022 10:35 • Print artikel

Max Verstappen won de Grand Prix van Hongarije na een inhaalrace, waarbij hij vanaf de tiende positie startte. Hoewel de nieuwe reglementen in de Formule 1 het inhalen zouden moeten bevorderen, valt dit volgens de Nederlander toch tegen en had hij zijn inhaalacties op de Hungaroring te danken aan iets anders. De eerste seizoenshelft in de Formule 1 zit er officieel op. De nieuwe reglementen hebben nu al wat verandering laten zien en het elkaar volgen is volgens vele coureurs makkelijker geworden, maar Max Verstappen is nog niet helemaal overtuigd.

Max_Verstappen_winst_Hongarije

Nog niet overtuigd
Aangezien de Nederlander heel wat bolides in heeft moeten halen tijdens de GP van Hongarije, werd hem gevraagd in hoeverre hij merkt dat de nieuwe reglementen zijn werk doen. Verstappen is echter nog niet helemaal te spreken over de reglementen waarvan de intentie is om minder vuile lucht te creëren waardoor de achterliggende auto beter kan volgen in de bochten. “Ik kon de auto's een beetje beter volgen vergeleken met vorig jaar, maar nog steeds was het moeilijk om te passeren", laat de coureur van Red Bull weten aan de media, waaronder RacingNews365.

"Nog steeds een hele uitdaging"
Hoewel we veel inhaalacties zagen en het misschien wel één van de beste races was op de Hungaroring van de afgelopen jaren, is dit volgens Verstappen niet geheel te danken aan de nieuwe reglementen in de Formule 1. "Ik denk dat je zeker een beetje een bandenvoordeel moest hebben, of bijvoorbeeld het feit dat anderen het lastig hadden met de banden. Ik denk dat dit allemaal meer een rol heeft gespeeld in de mogelijkheid om in te halen dan wanneer het, laten we zeggen, een zonnige dag zou zijn geweest. Ik vind dat het nog steeds een hele uitdaging is om in te halen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS