Formule 1

Max Verstappen is niet te spreken over lay-out: "De bochten slaan nergens op, daarnaast is het ook gewoon gevaarlijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2020 09:13 • Print artikel

Max Verstappen is geen fan van de lay-out die dit weekend wordt gebruikt in Bahrein voor de #SakhirGP, zo laat hij weten in gesprek met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café op Ziggo Sport. “Ik vind het helemaal niks. Ik vind dit geen racecircuit. Het is zo kort, en de bochten slaan nergens op. Daarnaast is het ook gewoon gevaarlijk: je bent constant met je engineer aan het communiceren over verkeer, terwijl je door blinde bochten gaat. Dat is heel link. En waarvoor? Het voelt alsof ze er een entertainment show van willen maken, om het spannender te maken en uiteindelijk wordt het dat toch niet want de snelste auto rijdt toch voorop.”

Max Verstappen Red Bull RB16


Ter aanvulling stelt Olav Mol nog de nodige vragen aan Max Verstappen:

Rij je met een andere enginemode dan een week geleden, vanwege de lange rechte stukken?
“Nee, maar de energie wordt anders verdeeld, en je rijdt altijd voluit.”

Is het fysiek zwaarder of makkelijker dan vorige week?
“Het stelt niks voor”.

Heb je de rijhoogte laten aanpassen?
“Het zijn kleine dingetjes, zoals bijvoorbeeld de vleugelstanden en daardoor moet je ook de rijhoogte aanpassen. Met meer of minder downforce komt er natuurlijk meer of minder druk op de auto, vandaar dat je de rijhoogte dan ook moet aanpassen.”

Rij je dan eigenlijk met een compleet andere auto?
“Niet heel veel anders, omdat er nog een paar bochten in zitten.”

Hoe is het met de bandenslijtage?
“Het was iets beter dan op het normale circuit, omdat er minder bochten en minder langzame bochten in zitten, dus het is wat beter voor de tractie. Hier slijten de banden harder op tractie door de langzamere bochten en hier is eigenlijk maar één langzame bocht op dit circuit. Het is dus iets beter, maar nog steeds slijten ze best wel.”

Zondag 87 rondjes, is dat zwaar voor de remmen?
“Ik kan toch niet volgas trappen, want dat kunnen de banden niet hebben. Je moet toch liften en wat rustiger aan doen. Als je zo hard gaat trappen als je wilt dan worden de banden te warm”, aldus Max Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS