Formule 1

Max Verstappen is niet ge´nteresseerd: "Helmut Marko en Christian Horner zeggen al een tijdje dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2020 05:35 • Print artikel

Red Bull Racing zit na het vertrek van Daniel Ricciardo redelijk in zijn maag met de tweede coureur naast Max Verstappen. Pierre Gasly stelde teleur in 2019 en ook Alexander Albon is nog niet overtuigend. De enige die er niet om lijkt te geven is Verstappen zelf.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Analisten hebben in de media herhaaldelijk besproken hoe het gebrek aan een snelle teamgenoot nadelig kan zijn voor Verstappen. Hij zou meer baat hebben bij iemand die hem op de hielen zit, niet alleen in de strijd met Mercedes, maar ook voor zijn eigen motivatie. Dat laatste heeft Verstappen altijd tegengesproken, maar hij lijkt het helemaal niet leuk te vinden.

"Helmut Marko en Christian Horner zeggen al een tijdje dat ze niets willen veranderen, dat vind ik prima. Het maakt echt niet uit wie er naast me rijdt, want ik zou ze allemaal verslaan", zegt de zelfverzekerde Nederlander op het Oostenrijkse tv-station ORF.

Hij wuift ook de suggestie weg dat het beter zou zijn als een ervaren coureur zich bij het team aansluit, zoals het geval was met Ricciardo. In zijn eerste jaar bij Red Bull Racing was dat misschien nuttig, maar hij zegt nu precies te weten wat hij moet doen om succesvol te zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS