Formule 1

Max Verstappen is net als Mick Schumacher 'zoon van': "Voor Mick is het moeilijker dan voor mij"

Uitgegeven door Bart • 11 januari 2021 06:15 • Print artikel

Max Verstappen kent de familie Schumacher al zijn hele leven. Vanaf jongs af aan kwamen beide families bij elkaar over de vloer. Jos Verstappen en Michael Schumacher waren goed bevriend. Komend seizoen gaat Mick Schumacher zijn debuut in de Formule 1 maken en Verstappen kijkt er enorm naar uit, maar volgens hem zal het geen makkelijke start voor Schumacher worden.

Max Verstappen


"Toen ik 3 of 4 jaar oud was en ik naar de kartbaan ging, was Mick of zijn zus Gina er ook altijd", aldus Verstappen in een reactie aan F1 Insider. "Dat was een geweldige tijd. Ik kijk nog altijd heel positief terug op die weekenden."

De kleine Max had nog geen idee hoe groot Michael Schumacher op dat moment was. "Ik noemde hem altijd 'Ome Michael'. Hij was heel aardig en een echte familieman. Maar ik zag hem nooit als een recordhouder of wereldkampioen. Ik wist dat toen helemaal niet. Dat kun je ook wel zien op oude foto's of video's die we thuis nog hebben liggen."

Verstappen en Schumacher komen elkaar dit jaar opnieuw tegen, maar dan niet op de kartbaan, maar op de Formule 1-circuits. "Voor Mick is het anders dan voor mij. Zijn vader is recordhouder met zeven wereldtitels. Dat is een moeilijk startpunt, maar hij heeft goede mensen om zich heen die hem goed zullen begeleiden."RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS