Formule 1

Max Verstappen is klaar met Portimão: "Hopelijk keren we hier niet terug"

Uitgegeven door Bart • 3 mei 2021 10:27 • Print artikel

Max Verstappen was altijd een groot fan van het circuit van Portimão, maar sinds er vorig jaar nieuw asfalt ligt, is dat totaal veranderd. Vorig jaar klaagde de Red Bull-coureur over het gebrek aan grip en een jaar later was dat probleem nog niet opgelost. Verstappen was dan ook hard in zijn oordeel over het Portugese circuit. "Ik hoop dat we hier niet terugkeren", aldus de nummer twee van de race voor de camera van Sky Sports F1.

Max Verstappen


"Ik heb het hele weekend niet kunnen genieten. Daarom kijk ik uit naar Barcelona, waar er wel veel grip is. Dat is een goede baan voor een Formule 1-auto en dan zie je beter hoe alle teams zich hebben ontwikkeld ten opzichte van de start van het seizoen. We misten grip, kwamen snelheid te kort en waren niet in staat om Mercedes onder druk te zetten."

Verstappen kon weinig met de DRS-zone aan het einde van het rechte stuk. "Nadat Lewis Valtteri had ingehaald, zat ik lange tijd vast achter Valtteri. Ik kon er niet voorbij, vooral omdat ik in de laatste twee bochten veel tijd verloor. Het team heeft me op het juiste moment binnengehaald en ik had een sterke outlap, ondanks dat het erg glad was. Daardoor was de tweede plaats een goed resultaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS