Formule 1

Max Verstappen is in zijn nopjes met zijn teamgenoot Sergio Perez "Ik ben er extreem blij mee"

Uitgegeven door Peter Vader • 13 mei 2022 06:50 • Print artikel

Max Verstappen is dit jaar regerend wereldkampioen. Voor hem is er vergeleken met een jaar geleden echter niks veranderd, zo vertelde hij aan de verzamelde pers tijdens het Grand Prix-weekend in Miami. "Vanzelfsprekend wil je elk jaar beter en beter proberen te worden, toch? Daar heb je dan natuurlijk wel de auto voor nodig. Gelukkig hebben wij een competitieve bolide dit jaar! Vanuit mijn kant verandert er echter niets. Je probeert hetzelfde te doen en zo consistent mogelijk te zijn, geen fouten te maken en elk weekend het maximale resultaat te scoren. Natuurlijk analyseer je elk raceweekend en probeer je het daaropvolgende weekend weer wat beter te zijn, maar voor mij voelt het allemaal ongeveer hetzelfde", aldus de Red Bull-coureur in een bericht van RacingNews365.

Red_Bull_1_-_2_Max_Verstappen_Sergio_Perez Imola GP Italie

Tegelijkertijd heeft Verstappen dit jaar iets meer tegenstand van zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. Zo veroverde de Mexicaan in Saoedi-Arabië al de poleposition en in Imola reed hij samen met Max naar een 1-2 finish. Verstappen merkt ook op dat Checo beter in zijn vel zit, maar volgens hem is het ook niet meer dan logisch. "Het helpt natuurlijk, denk ik, dat je al een jaar bij een team hebt gereden", zo antwoordt hij gevraagd hoe zeer hij onder de indruk is van zijn teamgenoot. De Nederlander en zijn team zijn dan ook in hun nopjes met de manier waarop het seizoen tot dusverre heeft ontvouwd kijkend naar de prestaties van de coureurs. Daarnaast moest iedereen door de nieuwe regelgeving weer helemaal vanaf nul beginnen. Checo lijkt veel comfortabeler te zijn in de auto, dus dat is heel goed voor het team. We zijn extreem blij met onze prestaties, zeker kijkend naar onze 1-2 in Imola."

Red_Bull_1_-_2_overwinning_Verstappen_Perez_Imola actie track

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS