Formule 1

"Max Verstappen is geweldig in de regen, maar kon Bottas niet bijhouden"

Uitgegeven door Bart • 12 oktober 2021 17:32

Carlos Sainz werd zondag in Turkije uitgeroepen tot Driver of the Day, maar voor managing director van de Formule 1 Ross Brawn was dat Valtteri Bottas. De Fin was ongenaakbaar tijdens de race en reed Max Verstappen op aanzienlijke afstand. En dat in natte omstandigheden wat normaal niet het terrein van Bottas is.

Valtteri Bottas


"Ik heb veel coureurs goed zien rijden", aldus Brawn in zijn column op de website van de Formule 1. "Carlos Sainz kwam goed naar voren en scoorde punten voor Ferrari, maar mijn Driver of the Day was Valtteri Bottas. Hij heeft in moeilijke omstandigheden geen enkele fout gemaakt. Mercedes had een erg goede auto, maar Valtteri haalde er ook alles uit. Hij liet niemand in zijn buurt komen."

"Hij moet het team gaan verlaten en dan is het makkelijk om je kop te laten hangen, maar hij heeft dat niet gedaan en briljant gereden. We weten dat Max geweldig is in de regen, maar hij kon Valtteri niet bijhouden. Hij heeft laten zien dat als Alfa hem volgend jaar een goede auto geeft dat hij dan het beste eruit zal halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS