Formule 1

Max Verstappen is geen fan van het sprintrace-idee van F1: "Het belangrijkste is dat het DNA van de F1..."

Uitgegeven door Peter Vader • 27 februari 2021 07:51 • Print artikel

Max Verstappen zegt dat hij geen fan is van het plan van de Formule 1 om in 2021 een nieuw sprintrace-format uit te proberen. "Meer racen is niet altijd een goede zaak", zei de Red Bull-coureur. Het plan van de F1 voor de proef met drie races is om een kwalificatiesessie op vrijdag te houden, gevolgd door een korte race op zaterdag, waarin punten worden toegekend en de startopstelling wordt bepaald voor het hoofdevenement van zondag. "Ik hou van het huidige format met een Grand Prix van anderhalf uur", drong Verstappen aan.

Max_Verstappen_en_Sergio_Perez_filming_day_Silverstone

“Het belangrijkste is dat we goede auto's hebben waarmee je op de baan kunt vechten en dat er meer teams voor de overwinning rijden. Dan heb je geen sprintraces nodig", zei hij tegen grandpx.com. "Ik denk niet dat we alles op zijn kop moeten zetten voor meer spektakel."

Max Verstappen's nieuwe teamgenoot Sergio Perez is het daarmee eens. "Het is een dunne draad waarop we moeten balanceren", zei de Mexicaan. "We moeten oppassen dat we niet te ver af gaan wijken van het normale format. Het belangrijkste voor mij is dat het DNA van de Formule 1 niet verloren gaat."

Interview met Max Verstappen op de Red Bull-filmdag op Silverstone:Max Verstappen


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS