Formule 1

Max Verstappen in Sochi: "We zijn professioneel genoeg om Monza achter ons te laten"

Uitgegeven door Peter Vader • 24 september 2021 07:16

Max Verstappen werd nogal koeltjes tijdens de persconferentie van de Formule 1-coureurs in Sochi, toen er vragen werden gesteld over zijn aanrijding met Lewis Hamilton. Zijn humeur klaarde bepaald niet op door opmerkingen die Hamilton had gemaakt tijdens een aparte sessie op Sochi Autodrom, voorafgaand aan het Russische Grand Prix-weekend 2021. Hamilton had eerder gezegd dat hij de druk van een eerste titelgevecht begreep: "Ik herinner me hoe het was om voor mijn eerste kampioenschap te vechten. Ik herinner me heel goed hoe het was en ik ken de druk die ermee gepaard gaat en de ervaringen die ermee gepaard gaan. Dus daar kan ik me wel in inleven."

Max Verstappen professioneel genoeg

"Ik ben zo nerveus..."
Verstappen spotte met de opmerkingen en zei sarcastisch: "Ik ben zo nerveus dat ik nauwelijks kan slapen. Het is zo verschrikkelijk om voor een titel te vechten, ik haat het echt.” En voegde eraan toe: “Die opmerkingen, het laat je gewoon zien dat hij me niet echt kent, wat natuurlijk echt prima is. Ik hoef hem ook niet te kennen, hoe hij in zijn volle gedaante is. Ik concentreer me gewoon op mezelf en ik geniet er echt van om vooraan te staan."

“Er zijn veel hypocrieten in de wereld"
Wat betreft het weglopen van het ongeval zonder Lewis te controleren? In een bericht van Grandprix247.com zei Max hierover: “Er zijn veel hypocrieten in de wereld, dat is zeker. Ik sprong uit de auto, ik keek naar links en natuurlijk probeert hij nog steeds achteruit te rijden, schudt het stuur, probeert onder mijn auto weg te komen, dus ik denk dat hij ook absoluut in orde was. Dan maandag vliegen naar Amerika om een gala bij te wonen, dat doe je denk ik alleen als het goed met je gaat. Dus ik denk dat alles bij hem onder controle was.”

Met één-nul achter in Sochi
Vooruitlopend op de vijftiende Grand prix komend weekend in Rusland, leidt Red Bull-coureur Max Verstappen met vijf punten voorsprong op Mercedes-man 'Hamilton. Maar de Nederlandse aas staat al met één-nul achter in Sochi dankzij een penalty, uitgedeeld door de FIA Stewards na de race op Monza. Over de griddrop van drie plaatsen die hij tegenkomt voor de race van zondag op Sochi Autodrome, zei Verstappen: "Ik was aan het eind van de dag zelf ook een beetje verrast. Ze besloten dat ik het er niet mee eens hoef te zijn. We gaan door en maken er het beste van. Het is niet het einde van de wereld." Op de vraag of het nog gemener zou worden tussen de rivaliserende titelrivalen, zei Verstappen: "Niet van mijn kant. Ik ben vrij rustig en ‘cool’ over alles. Het zijn meer de vragen die ik er steeds over krijg. We zijn allemaal professioneel genoeg om dit achter ons te laten in Monza en gewoon weer verder te gaan hier in Sochi en de races daarna", voegde de 23-jarige lijstaanvoerder eraan toe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS