Formule 1

Max Verstappen houdt slag om de arm voor Silverstone: "Het zal niet van een leien dakje gaan"

Uitgegeven door Bart • 30 juni 2022 14:35 • Print artikel

Na zijn overwinningen in Azerbeidzjan en Canada gaat Max Verstappen ruim aan de leiding in de strijd om de wereldtitel Formule 1. Na een aantal stratencircuits keert de F1 dit weekend terug op een traditioneel circuit: Silverstone. Vorig jaar was het Britse circuit het decor voor de verharding in de strijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton. De Brit tikte de Red Bull van de baan en de Limburger kwam hard in de bandenstapel. Verstappen kijkt ernaar uit om dat recht te zetten.

Max Verstappen


"Ik kijk ernaar uit om terug te gaan naar Silverstone, want het is een echte klassieke en historische race op de kalender", aldus Max in zijn preview op Verstappen.com. "Er zijn daar zoveel geweldige fans en het is fijn om te weten dat we vlakbij het team in de fabriek in Milton Keynes zitten."

Verstappen weet wat er moet gebeuren voor een succesvol weekend. "Het is ook goed om na een flink aantal stratencircuits terug te keren naar een traditioneel circuit. De prestaties dit weekend zullen afhangen van het feit of we een goede balans vinden en we hebben ook een degelijke bandenstrategie nodig, aangezien de bandenslijtage daar hoog zal zijn. Er zijn dus genoeg dingen die we dit weekend goed moeten doen. Het zal niet van een leien dakje gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS