Formule 1

Max Verstappen hoopt op regen: "Ik geniet er altijd van in de regen"

Uitgegeven door Bart • 10 juli 2020 07:41 • Print artikel

Max Verstappen verbleef de hele week in Oostenrijk tussen de twee Grands Prix op de Red Bull Ring. Natuurlijk baalt de Red Bull-coureur van het verloop van de race afgelopen zondag, maar de Limburger al weer vooruit naar de komende race. "Ik voel me goed, maar het resultaat was afgelopen weekend natuurlijk niet wat we wilden."

Max Verstappen


"Ik lag op podiumkoers en dat was volgens mij makkelijk haalbaar, omdat het op pure snelheid eigenlijk tussen Mercedes en mijzelf ging", zo kijkt Verstappen terug. "Maar als je ook ziet hoe de hele race daarna verliep, hadden we veel punten ten opzichte van Lewis kunnen scoren. Maar het is wat het is, dat kunnen we niet meer veranderen. Ik kijk nu vooruit naar een hopelijk positiever weekend."

"In de kwalificatie kwamen we ten opzichte van Mercedes wat snelheid tekort, dus we moeten dat gat zeker dichten om ze daar te verslaan in plaats van met onze strategie. Onze snelheid is doorgaans wat beter tijdens de race dan in de kwalificatie, maar er is nog aardig wat werk te doen, waar onze engineers volop mee bezig zijn. We hebben ideeën voor komend weekend, dus dat is positief."

Twee Grands Prix achter elkaar op hetzelfde circuit is ook voor Verstappen nieuw. "Het is een goede kans om de auto beter te leren begrijpen. Wat afgelopen weekend niet perfect was, kunnen we voor komend weekend verbeteren. Omdat we op hetzelfde circuit rijden, kunnen we mooi een rechtstreeks vergelijk maken, afhankelijk van het weer. En hopelijk gaat het nu beter."

En het weer kan nog een dingetje worden. "Het ziet ernaar uit dat er dit weekend regen gaat vallen en ik weet niet of iemand al weet hoe competitief ze met deze nieuwe auto’s op een natte baan zullen zijn, dus dat kan interessant worden. Ik geniet er altijd van in de regen, dat maakt me niet uit, maar om snel te zijn moeten zowel de auto als de coureur dan 100% zijn."

Bekijk HIER de weersverwachting voor de Formule 1 in Oostenrijk!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS