Formule 1

"Max Verstappen heeft weer het maximale uit de auto gehaald, maar het was een zware middag voor Alex"

Uitgegeven door Bart • 29 september 2020 10:12 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner was opgelucht dat Max Verstappen na twee uitvalbeurten op rij weer op het podium stond. De tweede plaats voor de Limburger was meer dan Red Bull voor de race had verwacht. De tijdstraf voor Lewis Hamilton kwam Verstappen niet slecht uit, maar op basis van race pace zat hij niet ver achter de Mercedessen.

Max Verstappen Christian Horner


"Deze tweede plaats is een fantastisch resultaat van Max", zo kijkt Horner terug op de website van Red Bull. "Max Verstappen heeft weer het maximale uit de auto gehaald. Tweede was het maximale waar we op gehoopt hadden. Natuurlijk heeft de straf voor Lewis wel geholpen."

Alex Albon had een frustrerende race. "Het was een zware middag voor Alex", zo geeft Horner aan. "Hij moest als 15e starten vanwege de gridstraf voor een nieuwe versnellingsbak. Hij verloor wat plekken bij de start, maar tijdens de safety car hadden we een gratis stop. Alex verloor maar één plaats en we konden hem wisselen van de rode naar de witte, harde band. Daarna kwam hij steeds verder naar voren met enkele fraaie inhaalacties."

Red Bull zette opnieuw de snelste pitstops van het veld neer. Tot tevredenheid van Horner. "We hebben weer fantastisch stops gemaakt en P2 is ons beste resultaat in Sochi ooit. Kwalificeren op de eerste rij en P2 in de race, we gaan hier met een goed gevoel weg."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS