Formule 1

Max Verstappen heeft niet voor alles begrip en wil baanlimieten bespreken: "Ik denk dat het niet juist is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 april 2021 17:02

Max Verstappen haalde Lewis Hamilton in Bahrein buitenom in, maar moest zijn positie teruggeven. Zo zag de Nederlander van Red Bull Racing de winst tijdens de eerste F1-race van het seizoen door zijn vingers glippen. Daarentegen mocht de Mercedes-coureur wel 29 ronden op dezelfde plek buiten de baanlimieten gaan. Verstappen vindt dat daarover gesproken moet worden.

Max Verstappen F1 Red Bull Racing Formule 1

“Zaken kunnen eenvoudig opgelost worden, als je er een muur neerzet of gravel, dat zou veel helpen”, aldus Max Verstappen tegenover RacingNews365.com. “In de kwalificatie moesten we op de kerbs blijven, dus dat is ook wat ik in de race deed, om het netjes te doen, maar toen hoorde ik dat Lewis gewoon wijd ging, deed ik dat twee ronden ook. Maar toen werd het mij niet meer toegestaan”, aldus Verstappen over de scheven verhoudingen.

“Ik denk niet dat je het gedurende race moet aanpassen. Of je kunt wijd gaan, of niet. Ik kan het begrijpen dat mijn inhaalactie buiten de baanlimieten niet is toegestaan, dus dat is oké. Maar als je een voordeel kunt pakken door wijd te gaan bij het inhalen, waarom is het dan wel toegestaan als je alleen bent? Dat is waarvan ik denk dat het niet juist is.”

“We gaan er over praten met de coureurs en er ook over praten met Michael en we gaan zien wat er uit komt. Ik denk dat het wat rommelig was in de race. Ik denk dat het alles hiervoor heel strikt was en ik denk dat het goed was, hoe we met alles omgingen.”

“Maar zeker in de race ging Lewis 30 ronden of zoiets wijd en dan win je daar veel tijd", vindt Max Verstappen. "Ik probeerde het twee ronden en ze vertelden mij het niet te doen, dus dat is wat vreemd. Over mijn inhaalactie en wat dan ook, denk ik, dat het helemaal te begrijpen was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS