Formule 1

Max Verstappen heeft klap nog niet verwerkt: "Titel wordt nu een stuk lastiger"

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2020 07:26 • Print artikel

Max Verstappen kreeg afgelopen zondag een tik op zijn neus door de technische problemen van zijn RB16. Zeker in een ingekort seizoen telt een DNF extra zwaar. De Red Bull F1-coureur was maandagavond te gast bij het programma Sport & Talk van de Oostenrijkse tv-zender Servus TV en daarin keek hij terug op de eerste race van het seizoen.

Max Verstappen


"Het is erg jammer hoe de race verlopen is. Je kunt altijd een keer uitvallen, maar met minder races op de kalender is dat extra zuur. We lagen goed op de tweede plaats en hadden een andere strategie dan Mercedes. Als je ziet wat er allemaal gebeurde, was er veel mogelijk geweest, maar het is niet anders. Zondag is de volgende race."

Verstappen was tevreden over de snelheid van de RB16 tot zijn moment van uitvallen. "De snelheid was zeker niet slecht, maar we willen nog beter. Over één ronde is Mercedes nog te snel, maar tijdens de race, met hardere banden, ging het beter. Voor komend weekend willen we nog tijdwinst boeken."

Met 0 punten uit de eerste race is zijn jacht om de jongste wereldkampioen te worden natuurlijk niet makkelijker geworden. Verstappen: "Ik ben daar niet zo mee bezig. Als het gebeurt, gebeurt het. Maar na afgelopen weekend zal dat een stuk lastiger worden om dat te realiseren. Het is nog niet over, maar dan zullen we komend weekend wel punten moeten scoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS