Formule 1

Max Verstappen heeft eerste zege van 2021 binnen: "We hebben de starts flink verbeterd"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 18 april 2021 15:50 • Print artikel

Max Verstappen heeft de regenachtige Grand Prix van Imola gewonnen. De Red Bull-coureur wist meteen na de start de leiding in de race over te nemen van Lewis Hamilton en die positie gaf hij niet meer weg. De Nederlander staat nu tweede in het wereldkampioenschap op 1 puntje van Lewis Hamilton.

Max Verstappen

De regen in het begin van de race zorgde voor lastige omstandigheden, maar Verstappen had een megastart. "Het was erg uitdagend op de baan", vertelde Verstappen in het interview op de baan aan Martin Brundle. "Het was erg moeilijk om op de baan te blijven, het was zo glad. Daardoor was het een moeilijke beslissing wanneer je op slicks verder moest gaan."

"Na de code rood maakte ik een foutje net voor de herstart", beaamde Verstappen. "Bij het opwarmen van mijn banden had ik even een momentje, maar gelukkig kon ik de auto op de baan houden."

Voor Verstappen zat de sleutel tot de zege in de start. "Het is goed om te zien dat we onze starts flink verbeterd hebben. Daardoor kon ik Hamilton meteen pakken. We staan nog niet voor in het kampioenschap, maar het seizoen is nog lang, dus er kan nog van alles gebeuren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS