Formule 1

Max Verstappen heeft Lewis Hamilton gesproken over anti-racisme campagne: "Natuurlijk praten we er over"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 augustus 2020 19:10

BARCELONA - Max Verstappen is één van de coureurs die voorafgaande aan de race niet door de knieën gaat om de strijd tegen racisme te ondersteunen. Lewis Hamilton heeft al vaak aangegeven dat hij graag wil dat alle F1-coureurs zijn voorbeeld volgen. Charles Leclerc gaf recent zijn reden te kennen en bekende dat hij op sociale media voor racist wordt uitgemaakt. Nu is het de eerste keer dat Verstappen zich erover uitspreekt.

Max Verstappen

“Het gaat goed met de manier waarop wij ons uitdrukken, maar natuurlijk, uiteindelijk gaat het ook om de acties”, aldus Verstappen in een CCN-interview met Amanda Davies over het gevecht tegen racisme. “We moeten onze steun blijven tonen, omdat ik denk dat iedereen het initiatief steunt. De tijd gaat ons leren wat er gaat gebeuren.”

“Natuurlijk praten we erover”, aldus de Red Bull-coureur. “We hebben onze rijdersbriefings, dan hebben we het er ook over omdat we allemaal leden van de GPDA zijn. Iedereen staat er open voor en iedereen is erg ondersteunend en iedereen wil hetzelfde. Ik denk dat Lewis dat waardeert en het is niet alleen Lewis die het moet waarderen, maar de hele wereld. Dat is wat we doen, we proberen onze steun te tonen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS