Formule 1

Max Verstappen haalt uit naar format raceweekend Imola: "Ik denk dat het stupide is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 17:42 • Print artikel

SILVERSTONE - Max Verstappen heeft uitgehaald naar het aangepaste F1-format voor de Grand Prix op Imola. De Nederlander noemt het simpelweg ‘stupide’ en dan doelt hij met name om de coureurs maar één vrije training te laten rijden.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


In dat weekeinde wordt er namelijk geen vrije training op vrijdag gereden, maar slechts één enkele sessie van negentig minuten op de zaterdag, waarna de kwalificatie als gebruikelijk plaatsvindt. De Red Bull-coureur vindt het belachelijk vanwege het feit dat er al veertien jaar niet op het circuit gereden is.

“Als we het op een baan hadden die we kennen en we de auto’s er vandaag de dag gereden hadden, denk ik dat het helemaal geen probleem is”, aldus Verstappen tegenover Crash.net. “Uiteindelijk is het hetzelfde voor iedereen, dus daar ligt het probleem niet, ik denk dat het gewoon fout is."

Geef ons twee sessies om wat dingen uit te vinden, gewoon om uit te vinden of alles werkt, in plaats van één sessie. Het is zelfs beter om twee sessies van een uur te doen, dan één van anderhalf. Ik denk dat het stupide is.”

De Nederlander krijgt daarbij steun van zijn teamgenoot Alex Albon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS