Formule 1

Max Verstappen geniet van zijn rol als titeljager: "Ik wil gewoon de meest competitieve zijn die er is"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2022 10:17 • Print artikel

Max Verstappen geniet van zijn rol als titeljager. Charles Leclerc leidt voor Max Verstappen met een voorsprong van 19 punten in het titelklassement ondanks de drie overwinningen van de Red Bull-coureur. Komend weekend gaan we het vervolg zien bij de GP van Spanje met de kwalificatie op zaterdag om 15:00 uur en de race op zondag om 14:00 uur. F1-wereldkampioen Max Verstappen zegt dat hij er de voorkeur aan geeft de jager te zijn in de titelrace van dit jaar tegen Charles Leclerc, aangezien het hem tot het uiterste motiveert.

Max Verstappen podium met Ferrari GP Miami

De Red Bull is leidend
Verstappen won de titel van vorig jaar op dramatische wijze, nadat hij ondanks de vorm van Lewis Hamilton toch de Mercedes wist voor te blijven ondanks dat de Silberpfeil aan het einde van het seizoen sneller was dan de Red Bull. Dit jaar is het de auto van Verstappen die de elite van de grid vormt en hij heeft drie van de vijf 2022-races gewonnen, hoewel twee door betrouwbaarheid veroorzaakte DNF's de Nederlander 19 punten achter de huidige leider Charles Leclerc hebben doen belanden.

Komend weekend een boost
"En eind vorig jaar was ik bijvoorbeeld degene die werd opgejaagd. En dat was eigenlijk geen geweldige positie omdat ik wist dat we het tempo niet meer hadden. Ik wist dat het heel lastig tot het einde", aldus Max Verstappen in een bericht van SkySports. De huidige kracht van Verstappen is mede veroorzaakt door vroege Red Bull-upgrades van hun nieuwe 2022-auto, hoewel Leclerc komend weekend zelf ook een boost kan krijgen als Ferrari overweegt om hun eerste grote pakket van updates in Barcelona toe te passen.

“Ik wil gewoon de meest competitieve zijn die er is”
Charles Leclerc, die mikt op zijn eerste wereldkampioenschap, zegt blij te zijn dat hij "opgejaagd" wordt. Karun Chandhok van Sky Sports blikt nog even terug naar de GP van Miami, waar Max Verstappen een warme overwinning behaalde. "Ik denk dat we sinds het begin van het seizoen slechts op één positie hebben gestaan, wat betekent dat we nu opgejaagd worden", zei hij. "Om eerlijk te zijn vind ik deze plek best leuk, omdat het betekent dat je iets goed doet.” Maar Verstappen voegde eraan toe: "Het is ook waar dat het gat in twee races langzaam kleiner wordt. Ik wil gewoon de meest competitieve zijn die er is. En op dit moment lijkt het erop dat Red Bull tot op heden de overhand heeft in de 2022-races."

Max Verstappen actie front GP MiamiBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS